Pelēkas dienas, siltākas naktis

Pelēkas dienas, siltākas naktis

Oktobra pirmspēdējā nedēļā Latvijā turpināsies rudenīgi silts laiks ar maksimālo gaisa temperatūru +12 ... +14 C. Anticiklons, kas iepriekš gādāja par lielākoties saulainu zelta rudens laiku, aizvirzīsies tālāk uz DA, nedēļas sākumā pie mums nedaudz paverot ceļu Atlantijas ciklonu ceļam. No ceturtdienas līdz sestdienai Eiropas centrālā un austrumu daļā prognozēts nākamais anticiklons, kas turpinās nodrošināt siltu gaisu, vien debesis biežāk varētu aizklāt mākoņi un iespējams sīks lietus.

Pirmdien un otrdien debesis pārsvarā aizklās mākoņi, saglabāsies neliels līdz mērens, piekrastē arī brāzmains DR puses vējš. Pirmdien vietām iespējams neliels, sīks lietus, bet otrdien pāri virzīsies plašāka lietus zona, atnesot 2 - 10 mm nokrišņu.

Nedēļas vidū debesis vietām skaidrosies, tomēr vietām iespējams arī pavisam neliels lietus. Līdz ar pelēcīgāku laiku, nedēļas vidū gaisa temperatūra kā naktī, tā dienā būs +7 ... +13 C robežās. Atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies anticiklona ar centru virs Vācijas / Polijas ietekmē, mūsu reģionā ar D un R vēju atnesot siltāku gaisa masu, kas gan mākoņu dēļ būtiskas izmaiņas nenesīs. Laiks ticami nebūs tik saulains kā aizvadītajās dienās, ceturtdien un piektdien debesis var aizklāt mākoņi, kas nestu sīku lietu.

Brīvdienās anticiklonam būs tendence virzīties tālāk uz A, DA, piektdiena vai sestdiena provizoriski varētu būt saulaina, bet prognozes vēl ir mainīgas. GFS svētdien Skandināvijā prognozē ciklonu, kas, lai gan strauji zaudētu spēku, nonāktu arī līdz mums, bet Eiropas vidēja termiņa prognožu centra modelis nokrišņus prognozē tālāk uz Z, ZA no mums, bet Latvijā - daļēji pelēcīgu laiku ar lielāku attāla augsta spiediena apgabala ietekmi. 

Atbilstoši prognožu tendencēm, mēneša beigās gan šī ieilgusī siltuma anomālija varētu mazināties, Eiropas Z un ZR biežāk ieplūstot vēsākai gaisa masai. Visai jaunākajai informācijai par laika apstākļiem un prognozēm aicinām sekot līdzi LVĢMC un Martina Bergšteina sociālajos tīklos.

Gaisa temperatūras tendences Jelgavai (weather.us)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. Vakar 21:35

    27. okt. no rīta smidzinošs lietus. Migla. T. +7°C. Spiediens 769 mm. Priekšpusdienā lietus beidzās, migla izklīda. Nolija 1,5 mm. Pēcpusdienā mākoņains. T. +11°C. Pūta lēns DR vējš. Vakarā apmācies un miglains. Pašlaik t. +8°C. Spiediens 764 mm.

    Ielādē...