Tipiska Latvijas vasara

Tipiska Latvijas vasara

Nedēļas sākumā Latvijā saglabāsies silts, nosacīti mazkustīgs laiks ar pārsvarā lēnu Z, ZR puses vēju un lokāliem nokrišņiem, bet tuvāk brīvdienām vējam būs tendence iegriezties no R, DR un pastiprināties. Vidējā gaisa temperatūra kopumā gaidāma ap klimatisko normu, dienās gaisam iesilstot līdz +19 ... +25 C.

Pirmdien un otrdien atmosfēras spiedienam būs tendence nedaudz paaugstināties, paredzams mainīgs mākoņu daudzums, daudzviet veidosies lietus mākoņi, kas nesīs lietu un vietām arī pērkona negaisu. Līdzīgi kā iepriekšējo nedēļu, jūras piekrastē, pūšot lēnam ziemeļu puses vējam, pārsvarā bez būtiskiem nokrišņiem.

Sākot ar ceturtdienu, Skandināvijā varētu būt novērojama aktīvāka ciklonu darbība, arī pie mums to tuvums nesīs mērenāku siltumu un brīvdienās arī brāzmainu vēju. Paredzams, ka no ceturtdienas līdz sestdienai daudzviet līs, pastiprināsies vējš.

Nedēļas nogalē anticiklons no Eiropas centrālās daļas ar karsto gaisu dosies austrumu virzienā, un šobrīd pastāv iespēja, ka jau brīvdienās vismaz nelielu tā ietekmi varēs sajust valsts dienvidos. Tā kā Eiropas ZR būs aktīva ciklonu darbība, tikpat labi šī karstā gaisa masa var palikt uz dienvidiem no mums, bet tālākās prognozes raksta tapšanas brīdī paredz īslaicīgu tās ietekmi arī pie mums ap 12. - 13.augustu. Protams, tā ir tikai varbūtība un salīdzinoši nelielas izmaiņas trajektorijā var nest ~ 15 grādu starpību. Par visu aktuālo informāciju aicinām sekot līdzi LVĢMC un Martina Bergšteina sociālajos tīklos.

Gaisa temperatūras tendences Jelgavai (weather.us)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 11.08.2024 13:31

    Nupat gāž nopietni, jācer, ka ilgi nebūs.

    Ielādē...