C
Ceļotājs

Lietotāja aktivitātes


Interesanta šajā sezonā tā ziema - jau trešo reizi kopš novembra pāris dienu laikā Ventspilī ap 20 cm sniega. Nez, nokusīs un februāra beigās būs klāt no jauna?

Auksts nedēļas vidus
08.02.2024 09:02

Ventspilī pa nakti kārtīgi snidzis un nedaudz puteņojis, vidēji izkritis ap 12 - 16 cm sniega. Nedaudz pat pārsteidzoši, tik daudz nebiju gaidījis.

Auksts nedēļas vidus
07.02.2024 09:29

Ideālo temperatūru nedēļa, vienīgi joprojām sauss - Ventspilī visu nedēļu ne piles lietus.


Ventspilī nekā. Jau otro dienu saule, saule un saule. Nu gluži kā vasaras lielāko daļu.


Ventspilī tas pats. Vēl pirms lielā vēja prognozes liecināja, ka teju vai plūdi gaidāmi. Rezultātā pirms tā uzlija un iepriekšējās 2 dienas ne šis, ne tas, ja neskaita dramatisku vēju. Šorīt arī LHMT rādīja ilgstošu un stipru lietu, kas dotos pāri Ventspilij, bet knapi saslapināja ceļu un viss aizgāja garām. Vējš gan trako jau trešo dienu - tiešām neatminos tādas brāzmas vasaras sezonā, viss iet pa gaisu.




Ventspilī jau kārtējo dienu spoža saule (ceturto pēc kārtas, ja nekļūdos), tomēr izskatās, ka tuvākajās dienās no sniega neizbēgt, prognozes nedaudz pasliktinājušās un arī piekrastē naktī uz ceturtdienu paredz mērenu snigšanu. Tiešām pirmspēdējais sniegs pirms pirmspēdējā sniega. :)


Pēc sviedrējošās nedēļas šodien Ventspilī ir apmācies, no rīta nedaudz uzpilināja. Ārā svaigums, bet iekštelpas vēdināsies vairākas dienas. Realitātē neizvēdināsies, jo tuvojas nākamais karstums - vienīgi cerība, ka Kurzemi tas sasniegs tikai nedēļas otrajā pusē. Dienvidu vējš vienmēr dzen iekšā saules puses sienas karstumu.

No +29 iekštelpās ir nodzīts uz +25, bet tas pateicoties teju 24h caurvējam kopš ārā ir vēsāks. Dzesē ziemeļvējš, ko prognozē arī rīt, taču jumts, sienas un viss pārējais ir tā sakarsis, ka aizverot logu ir 1 - 2 grādi klāt.


Ja, bet atnāca tāds pašvaks, pāris minūtes mēreni uzlija. Tagad līņā un rūc, ziemeļos ik ka brīdim zibeņi.


Kam iekštelpās jau šobrīd +25, darbā +27, uz ielas saulē pāri +30, pa ceļam uz mājām piekarsis transports, vakarā ir kā ir, bet nu ko darīt. Lai tiek vasaras cienītājiem! Nesūdzēšos, bet teikšu īsi - gaidu rudeni. ;)


Jā, daļa Kurzemes šodien zem mākoņu segas. Lai gan attiecīgi no saules un sarmas ne vēsts, no rīta tikai -2 grādi un viegli paciešams saliņš. Šovakar tuvojas -5 grādiem, bet jau rīt piekrastē atgriežas pozitīvas temperatūras. Jācer, ka tie +7 grādi tikpat ātri nokausēs sniega kaudzes un galvenokārt lielo ledus daudzumu, kā iepriekšējie 2 atkušņi, jo pēc katra no tiem 5 - 15 cm sniega ar jaunu vilni ir klāt un sākas viss no gala.


Nemaz neticēju, ka tik daudz sasnigs. Ventspilī no rīta dažu cm sniega kārta, visu dienu turpināja puteņot un snigt. Vakarā uz balkona saputināta 20 - 30 cm kārta, kas, kļūstot siltākam, kļūst smaga. Nemērot, uz aci teiktu ka savi 15 cm līdzenumā, kur nav nopūsts, noteikti ir. Izskatās, ka sākot ar pusnakti līdz rītdienas priekšpusdienai viss turpināsies.


Ventspilī gan vakar, gan šodien saule pa zemes virsu staigā, mazpadsmit grādu. Silts nav, taču salīdzinot ar citām vietām par saules gaismu un salīdzinoši zemo temperatūru nemaz nevarētu sūdzēties.

Salts nedēļas sākums
21.09.2021 17:36

Ar laika apstākļiem jāsadzīvo, kā ir, tā ir. Lai gan nereti no vienas galējības otrā, nesūdzos. Ventspilī no negaisa ne miņas, arī vakar iespaidīgs mākonis pagāja garām pa dienvidu pusi, tikai mēreni uzlija. Šorīt neliels lietus, visas lietusgāzes sakoncentrējušās cietviet.


Ventspilī lietus atnāca, palija un aizgāja, tā īsti pat nepamanīts. No izsludinātā oranžā brīdinājuma nekādas izpausmes nemanīju...



Ja iepriekš, kad Kurzemē lija, Rīgai netika nekas, tad šoreiz otrādi. Vakar Ventspilī vēl pl. 21os 28 grādi, bezvējš, dienvidos mākoņu gubas, bet virs galvas un ziemeļos skaidra debess.

Šorīt jau no rīta visai nepatīkams gaiss, bet dažas dienas vēl jāiztur.


Teorētiska atelpa, bet vai es tā jūtos - ne pa visam! Iekšā ar visu vēdināšanu +26, ārā ēnā ir patīkami, tas vienīgais. Kā par nelaimi tuvojas atvaļinājums un šķiet, ka tas būs jāpavada nekustoties, guļot zem kokiem. Aizvadītā nakts gan bija pēc ilgiem laikiem ar labu miegu tieši ilgstošā caurvēja dēļ. Par tuvākajām nedēļām bail pat domāt - labam miegam daudz par karstu, darbā bez ventilācijas par karstu, pa ceļam svelme un sviedru jūra. Lai tur vai kā, gaidu septembri!


Ventspili negaiss šorīt sasniedza pirms pulksten 7, lai gan pēc sajūtām aktīvākā fronte apgāja apkārt, jo dzirdēju tikai dažus kārtīgus spērienus. Dažādas intensitātes lietus turpinājās līdz aptuveni 9:30. Pirms negaisa varēja ķert vēju un vēdināt istabas, taču tagad, lai gan ārā +21, no mākoņu starpas sāk spīdēt saule un ļoti nepatīkama suta. Ar rītdienu būs cerības sākt kārtīgāk vēdināt telpas un tikt arī pie normāla miega nakts laikā.

Lai vai kā mums ar tiem laika apstākļiem būtu, lai visiem jauki svētki ģimenes lokā!

Pirmssvētku svelme
23.06.2021 11:21