Laika apstākļu arhīvs un diskusija par reklāmām

Laika apstākļu arhīvs un diskusija par reklāmām

Lai gan ar nokavēšanos, beidzot varam piedāvāt jaunu sadaļu - laika apstākļu arhīvs. Tajā pieejama informācija par gaisa temperatūru un vēja ātrumu no VAS "Latvijas valsts ceļi", World Weather Online, Yahoo Weather un Toma Briča meteostacijas Teikā. Diemžēl šobrīd nav iegūstama informācija par ilgāku laika periodu pagātnē, jo dati lielākoties tiek apkopoti kopš to publicēšanas meteolapa.lv kādā no sadaļām.

Arhīvā primāri ir jāizvēlas apdzīvota vieta jeb konkrētā stacija, no kuras ir pieejami dati, pēc tam - informācijas avots un rādījumi (gaisa temperatūra vai vēja ātrums). Mērījumi var tikt attēloti arī vidējos rādītājos - 30 minūtēs, 1 stundā, 12 stundās, 24 stundās vai mēnesī. Pēdējais solis ir laika posma izvēle. Šeit jāpiemin, ja periods ir ilgāks par 92 dienām, tad netiks attēloti visi rādījumi, bet sākot ar vidējo 30 minūtēs.

Diagrammu ir iespējams atvērt arī lielākā izmērā, nospiežot uz simbola zem attēla, tā labajā pusē - skatīt plašāk.

Ceram, ka arhīvs Jums sniegs noderīgu informāciju. Nākotnē plānojam papildināt informācijas avotu skaitu un līdz ar to arī pieejamo datu apjomu. Līdz ar arhīva publicēšanu, sadaļas "Jautājumi" saite no augšējās izvēlnes ir pārcelta uz lapas augšējo labo malu.

Tāpat vēlamies sākt diskusiju par reklāmu izvietošanu meteolapa.lv. Aptuveni pirms gada veiktās aptaujas rezultāti rāda, ka tikai 14,7% respondentu tās ietekmētu negatīvi. Gadījumā, ja tās tiktu izvietotas, visi no tām gūtie ieņēmumi tiktu izlietoti meteolapa.lv attīstībi, tostarp tehniskiem risinājumiem. Zemāk pievienoti paraugi, kā varētu izskatīties atsevišķas meteolapa.lv sadaļas.

Uzspiežot uz attēla, to iespējams palielināt. Pēc reklāmu ieviešanas vizuāli tās varētu izskatīties nedaudz savādāk, kā redzams piemērā.

Komentāros aicināti izteikt savu viedokli par iespējamo reklāmu ieviešanu.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 07.10.2012 20:56

    Reklāmas vajadzīgas- ļoti labi saprotu, ka tās ir tā vai cita portāla maize. Negribētos,ka tās ir "izlecošas" (pop-up), bet varētu būt tā mēreni-neuzbāzīgi (mēreni-uzbāzīgi).

    20:59: Jā, un arhīvs arī derēs stastitiķiem. Meklēšanas veids- jancīgi garš, bet pieradīšu :)

    Ielādē...
  2. 07.10.2012 21:42

    Varu izteikt savu patikšanu par arhīvu ;D Tas ir labi un iemēģinot pirmo reizi, meklēšanas veids apmierināja ;)

    Par reklāmām: Kategoriski pret izlēcošajām reklāmām vai kādiem citiem kustīgiem brīnumiem, inboxā šī brīnuma jau pietiek.
    Kopumā esmu skeptisks pret reklāmām, taču, attēlā redzamais variants apmierina...

    Ielādē...
  3. 08.10.2012 01:46

    Liels paldies par arhīvu. Ir mazliet savdabīgs meklēšanas veids, bet mani tas neuztrauc, jo galvenais ir informācijas pieejamība.

    Par reklāmu jau vairākkārt esmu izteicies: tā noteikti ir vajadzīga, ja mēs visi vēlam ilgu mūžu šai lieliskajai mājaslapai un vēlamies sagaidīt regulārus uzlabojumus un papildinājumus. Entuziasms protams ir lieliska lieta, bet ar laiku tas apsīkst, tomēr ja ir neliels materiāls balsts, tad vieglāk to uzturēt.

    P.S. Pop-up, jeb izlecošā reklāma ir speciāls reklāmas veids un Google AdSense, kas visticamāk tiks izmantots šajā gadījumā, tādu nepiedāvā. Domājams, ka lapas autori ļoti labi apzinās, ka šāda reklāma atbaida lapas apmeklētājus. TVNET un citi lielie portāli tādu var atļauties, jo viņiem ir pietiekami liela apmeklētāju plūsma, lai nejustu atkritēju trūkumu, bet tajā pašā laikā justu ieņemto peļņu :D

    Kopsavilkums: arhīvs - paldies, reklāma - protams :)

    Ielādē...
  4. 08.10.2012 12:50

    Priecājos par laikapstākļu arhīvu:) Par reklāmām runājot es atbalstu reklāmas tikai, lai tās nav pārāk uzbāzīgas un arī lai reklāmu nebūtu parāk daudz, kas paildzinātu lapas ielādi.

    Ielādē...
  5. 07.10.2012 23:27

    Arhīvs gan laba manta! :)
    Runājot par reklāmām, nav iebildumu pret normālām, neuzbāzīgām, kas atrodas lapā zināmās vietās (malās, augšā, vai kā piemērā, utt.), bet pret izlecošajām gan esmu izteikti negatīvi noskaņots, pilnīgi piekrītu Emilim, ka inboxā (un ne tikai tur) jau šādu sūdu daudz par daudz, dažreiz naturāli besī ārā, vairākos portālos (ar meteo gan nesaistītos) tādēļ pat vairs neeju. Nevaru ciest, ka visādi ķinķēziņi apkārt lēkā, kad spiežu vienu, bet sāk atvērties visādi mēsli...

    Saprotu, ka bez reklāmām mūsdienās iztikt grūti, bet piedāvātais piemērs visai pozitīvs šķiet, tas varētu būt labs zelta vidusceļš - viņš tur ir, un lai ir, galvenais, lai uz varžacīm nekāpj! ;)

    Ielādē...
    1. 08.10.2012 00:01

      Runājot par reklāmām,ir tāda programma kā Adblock Plus,kas automātiski nobloķē reklāmas.Tiem,kuriem reklāmas traucē iesaku.

      Ielādē...
      1. 08.10.2012 00:12

        ... un ne tikai tā..

        Ielādē...
      2. 08.10.2012 02:06

        Teikšu godīgi - pirmā dzirdēšana. Vai iespējams to kaut kur normāli dabūt?

        Ielādē...
        1. 08.10.2012 16:46

          Ir daudzas tādas programmas, bet piemēram pārlūkprogramma Opera to dara automātiski un tikai apakšā īsu brīdi parādās ziņojums, ka logs ir bloķēts.

          Ielādē...
          1. 08.10.2012 17:23

            Arī Firefox pārlūku var iestādīt tā- ka bloķē pop-ups reklāmas...

            Ielādē...
  6. 08.10.2012 20:36

    Paldies par arhīvu!

    Par reklāmām nekādu iebildumu nav, ja tās ir apmēram kā pievienotajā paraugā. Galu galā visi taču esam pie reklāmām pieraduši.

    Ielādē...
  7. 08.10.2012 18:12

    Ja reklamas ieguvumi tiek novirziti meteolapa tad lai iet. Taka es personigi finansiali neeamu devis tieshu ieguldijumu, tad reklama kaa reiz butu tas veids ka ari es dotu savu artavu lapai. Reklama saprata robezas netrauce.

    Ielādē...
    1. 08.10.2012 19:57

      Piekrītu šādam variantam - ja ar neuzbāzīgu reklāmu varu palīdzēt lapai darboties, tad tikai par.

      Ielādē...
      1. 08.10.2012 20:50

        Pilnīgi piekrītu lietusviiram.

        Ielādē...
  8. 09.10.2012 18:26

    Emmm..., nezinu, kopš kura brīža, bet nu meteolapā ir reklāmas :) Patīk šādas formas reklāmas, gana neitrālas un 'nekož' acī ;D

    Ielādē...
  9. 09.10.2012 20:19

    Paldies par arhivu :) Runajot par reklamam ari pievienojos Lietusviira te rakstitai domai. Un tada reklama, ka redzu te šodien neko īpaši netrauce. Galvenais lai nav izlecošie pa virsu logi un un uzbazigi mirguļojošas bildites...

    Ielādē...
  10. 09.10.2012 22:05

    Nekādu iebildumu pret reklāmām, ja tas veicina meteolapas pastāvēšanu, personīgi mani tās netraucē ;)

    Ielādē...
  11. 09.10.2012 23:02

    Pret šādām reklāmām absolūti nekādu pretenziju, tieši otrādi, ja tās spēj "pacelt" Meteolapu! :)

    Ielādē...
  12. 14.10.2012 14:49

    Būtu ļoti nederīgi, ja arhīvā informāciju varētu izvēlēties ne tikai pēc vietas, bet arī pēc laika - lai būtu iespējams vienā paņēmienā iegūt diennakts minimālo un maksimālo gaisa temperatūru no visiem novērojumu punktiem.

    Ielādē...
    1. 14.10.2012 18:17

      Ņemšu ieteikumu vērā veicot turpmākus uzlabojumus arhīvam.

      Ielādē...